Veiligheid

Veiligheid staat voorop bij Lytse boef en wij zorgen er dan ook altijd voor dat de materialen voldoen aan de Nederlandse veiligheidsnormen.

Lees vooral alsnog de veiligheidsinstructies hier beneden. Laat je er niet door afschrikken, het is voornamelijk omdat we nooit veilig genoeg kunnen doen met onze lytse boefjes!

– Na aanschaf is het belangrijk dat de producten altijd onder toezicht van een volwassene gebruikt dient te worden. De producten van Lytse boef worden goed getest, echter zit een ongeluk in een klein hoekje met de kleintjes. Lytse boef kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor ongelukken die door/tijdens het gebruik ontstaan.
– Voor gebruik dienen de producten altijd gecontroleerd wordt op defecten.
– Als een product defecten vertoond, mag hij absoluut niet meer gebruikt worden door uw kindje. Dit geldt voor alle producten van Lytse boef.
– De houten kralen zijn onbehandeld en de siliconen kralen zijn vrij van BPA, weekmakers en andere chemische stoffen.
– De producten kunnen met een doekje met lauw water of snoetendoekje schoongemaakt worden

 

Hangers en spanners zijn ‘kijkspeelgoed’. Het kan geen kwaad als uw kindje er tegen aan ‘slaat’, echter is het niet de bedoeling dat ze hier aan gaan trekken. Hangers en spanners horen ten alle tijden bevestigd te worden; het is niet de bedoeling om er los mee te spelen; ze zijn niet gemaakt om in de mond te stoppen.

Bijtringen zijn speelgoed voor o.a. in de box en dus niet geschikt voor in bedje.
– Beschadigingen aan de kralen kunnen splintervorming veroorzaken. Het is daarom zeer raadzaam om bij dergelijke beschadigingen de ketting niet meer te gebruiken.

 

Speenkoorden mogen nooit langer zijn dan 22cm (excl. clip), het is belangrijk dat u ze daarom nooit langer maken dan ze zijn. (NEN12586)
– De knopen zitten er in voor de veiligheid, haal deze er dus niet uit!
– De koord dient altijd vast te zitten aan de kleding/riem van de wagen/maxicosi.
– De speenkoorden zijn absoluut niet geschikt voor in bedje.
– Een speenkoord is geen speelgoed, het is alleen bedoelt u te helpen de speen niet kwijt te raken. Het kan niet meteen kwaad als uw kindje de koord een keer in de mond stopt, aangezien de materialen veilig zijn, echter is het wel belangrijk dat u als toezichthouder dit zoveel mogelijk voorkomt.