UPDATE TERUGROEPACTIE FRIGG SPENEN

Beste klant, 

Naar aanleiding van enkele meldingen die Frigg heeft binnen gekregen over kapotte tutjes bij de siliconen variant van hun spenen, hebben zij besloten vrijwillig de verkoop van deze spenen te staken.
LET OP: Het betreft dus alleen de siliconen variant (witte tutje), niet de latex/natuurrubberen variant (Gele tutje).

Er bestaat een kans dat spenen kapot zijn verpakt en/of kunnen scheuren. Dit is bij het begin van de speen waar het vast zit aan het schildje. Nu zijn er enkele meldingen hiervan gedaan, terwijl er inmiddels miljoenen spenen wereldwijd in gebruik zijn. Er is dus geen rede tot paniek en nog geen rede tot een officiële terugroepactie vanuit de overheid. Echter heeft de fabriek zelf besloten het product eerst verder te gaan ontwikkelen voordat ze weer verkocht zullen worden.

- Spenen dienen sowieso na 4-6 weken vervangen te worden. 
- Controleer regelmatig de speen door ze alle kanten op te buigen om zo scheuren te ontdekken. Vooral als uw kindje tanden heeft.
- Heeft u een scheur ontdekt en is de speen 4 weken of ouder? Dan heeft hij goed zijn werk gedaan en moet hij vervangen worden.
- Heeft u een scheur ontdekt en is de speen aanzienlijk jonger dan 4 weken? Maak hier altijd een melding van bij Frigg. Dit kan via hun website of hun officiele Instagram account. Zo kunnen zij dit documenteren en kijken of het een incidenteel probleem is of verdere actie nodig heeft. Zij zullen dan vaak de speen ook vervangen en naar je toe sturen. 

Wij hebben inmiddels van de groothandel te horen gekregen hoe verder te handelen m.b.t. deze terugroepactie. Lees onderstaande punten goed door om te kijken wat voor jou van toepassing is.  

- Gebruikte spenen van ouder dan 4 weken dienen niet meer gebruikt te worden en mogen in de prullenbak. Dit is sowieso het gebruiksadvies vanuit de Europese veiligheidsnormen (NEN-EN 1400) bij alle spenen.
- Nieuwe spenen zullen vervangen worden door een natuurrubberen variant. Deze spenen zullen wij vanuit de groothandel toegestuurd krijgen. Zodra deze binnen zijn, zullen wij een tegoed-bon mailen voor deze nieuwe (natuurrubber) spenen. Als je liever een siliconen speen hebt, bieden wij ook newborn difrax spenen en de Bibs De Lux Silicone aan op onze website en in de winkel. Hier kan de waardebon dan ook voor gebruikt worden. 

Het terugsturen van de nieuwe siliconen spenen mag naar: 
Lytse Boef  
De Dellen 16-ib
9231EB Surhuisterveen
Voeg hierbij een briefje toe met het ordernummer en de persoonsgegevens + emailadres zodat wij weten waar wij de waardebon heen kunnen mailen. Wij kunnen spenen die voor 28 januari zijn binnen gekomen nog laten terugsturen naar de fabrikant. Spenen die na die tijd binnen komen, kunnen helaas niet meer omgeruild worden. 

TOT SLOT:
Aangezien dit een terugroepactie vanuit de fabriek is en niet vanuit de overheid, zijn er geen vergoedingen beschikbaar voor de winkeliers, alleen een vervanging van de spenen. Dat betekent dat Lytse Boef uit eigen zak de retouren had moeten terugbetalen, wat helaas niet mogelijk is aangezien de huur van de winkel ook gewoon doorloopt. Vandaar dat wij kiezen voor een gratis vervanging van de spenen, zodat jullie nog waar voor jullie geld hebben en wij niet aan deze kwestie onderdoor gaan. Ook moeten we wachten tot we de vervangende spenen binnen hebben voordat wij de tegoed-bonnen kunnen mailen. 

Bedankt voor jullie begrip en onze excuses voor het ongemak. 
Voor nu hebben we de siliconen spenen van Frigg offline gehaald en zijn ze dus niet meer te bestellen. 
De natuurrubberen spenen zijn geen meldingen over binnen gekomen en vormen geen potentieel gevaar.